Ήρθε για να μαΓΕΥΣΗ!

21 Μαρ 2012

Φτιάξε αυγά μάτια (τηγανιτά)


Υλικά

Αυγά, λάδι, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να κάψει.
  2. Σπάμε τα αυγά χτυπώντας τα ελαφρά στη μέση και τα ρίχνουμε στο λάδι προσεχτικά για να μην διαλυθεί ο κρόκος τους. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι σούπας, ρίχνουμε ζεστό λάδι στη πάνω πλευρά των αυγών.
  3. Όταν ασπρίσει ο κρόκος και στις άκρες αρχίσει να κιτρινίζει το ασπράδι, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο πιάτο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κατα βούληση. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: