Υλικά
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μερίδες. Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο αφράτο. Στη συνέχεια περνάμε τα φιλέτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στο σουσάμι. (Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο διαφορετικά χρώματα σουσάμι, άσπρο και λευκό, ώστε να ?παίξουμε? λίγο με τα χρώματα).
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα γαρνίρουμε με σαλάτα και αν θέλουμε και μαγιονέζα.
TIPS
Αντί για κρούστα από σουσάμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρούστα μυρωδικών. Για να μην είμαστε ποτέ χωρίς αρωματικά στο σπίτι (μαιντανός, βασιλικός κτλ) θα μπορούσαμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.
Για πιο νόστιμη κρούστα προτιμούμε το ψωμί του τοστ τριμμένο, το οποίο θα μας δώσει ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα από το κανονικό ψωμί, ακόμα και από τη φρυγανιά.