Ήρθε για να μαΓΕΥΣΗ!

13 Μαρ 2012

Τα καλά και τα άσχημα του Facebook

Καλώς η κακώς φίλες και φίλοι, το Facebook είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει, και ίσως το πιο πετυχημένο μέχρι σήμερα Social Network στον πλανήτη.
Το να μην το αξιοποιήσει κάποιος προς όφελός του, το θεωρώ παράλειψη. Θα το ξαναπώ όμως, "πρός όφελός του".

Δυστυχώς φίλοι μου, αυτό που εγώ παρατηρώ, είναι η κακή του χρήση, τίποτε άλλο.
Παρακολουθώ τους χρήστες απο άλλα κράτη, και μετά τους Έλληνες, κάνοντας συγκρίσεις.
Οι ξένοι πλασάρουν την δουλειά η τα προϊόντα τους, ενώ οι Έλληνες σχεδόν ποτέ. Σπάνια. Έχουν σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν.
Δείτε λοιπόν τι συμπεράσματα έβγαλα, και διορθώστε με αν νομίζετε πως κάπου υπερβάλλω η σφάλω.

1. Τι κάνεις; "Σερφάρω".
Το τόνισε ένας ανώνυμος φίλος στην προηγούμενη ανάρτησή μου, και είπα να ξεκινήσω με αυτό.
Με το "σερφάρω", ο Έλληνας απλά εννοεί σπαταλάω την ώρα μου, η βαριέμαι, η δεν έχω κάτι

καλύτερο να κάνω. Ανοίγει την μία σελίδα μετά την άλλη, χωρίς ουσιαστικά να προσπαθεί να καταλάβει το παραμικρό. Στο τέλος καταλήγει όντως να κοιτάζει τσόντες, η να ψάχνει σπασμένα προγράμματα, ίσως και τζάμπα ταινίες (η τραγούδια) να κατεβάσει.

2. Υπάρχουν άτομα που έχουν πάθει εθισμό σε τέτοιο βαθμό, που δεν κοιμούνται για να είναι εκεί μέσα στο Facebook. Περιμένουν με λαχτάρα τα Like των άλλων, τα οποία θεωρούν ως ηθική ικανοποίηση γι' αυτά που γράψανε. Αν δεν δουν Like, πληγώνονται, προσβάλλονται, πέφτουν σε κατάθλιψη, μέχρι και φιλίες χαλάνε. Τους παίρνει ο άλλος τηλέφωνο, και αυτοί αφηρημένοι προσπαθούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον της συζήτησης ζωντανό, μα εντελώς αποτυχημένα, αφού το μυαλό τους είναι στο να απαντήσουν κάποιον στο Facebook. Σε καλούν στο Sype, και τους βλέπεις να ασχολούνται με το Facebook, ενώ ξέρουν ότι τους βλέπεις. Σε έχουν γραμμένο στα παπάρια τους.. Το γιατί σε καλούν δεν κατάλαβα ακόμη.

3. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχασαν τη δουλειά τους εξ αιτίας του Facebook. Από το να μην κοιμούνται, στο τέλος η τους απέλυσαν επειδή αργούσαν η κοιμόντουσαν όρθιοι, η έχασαν την διάθεση για δουλειά, αφού ο νους τους ήταν αποκλειστικά στο Facebook.

4. Υπάρχουν άνθρωποι που έδειραν τα παιδιά τους, επειδή χάλασε ο υπολογιστής, και τα θεώρησαν υπεύθυνα. Δεν έχουν πρόσβαση στο Facebook και γενικότερα στο ιντερνέτ. Υπάρχουν μητέρες, που δεν μαγειρεύουν γιατί δεν έχουν χρόνο, απο το να παίζουν αηδίες στο Facebook και απο το να κάνουν ..Chat. Ενοχλούνται αν τα παιδιά τους θέλουν λίγη προσοχή, τα μαλώνουν, κι αντί να πάνε λίγο δίπλα τους, τα αποδιώχνουν.

5. Υπάρχουν άνθρωποι, που έπαψαν παντελώς να ζουν στην πραγματικότητα, που έπαψαν παντελώς να έχουν δημόσιες σχέσεις με φίλους γνωστούς και συγγενείς που ζουν σχετικά δίπλα τους, και που σαν αντικατάστατο της προσωπικής επαφής, βρήκαν το Facebook.
Μέσα απο αυτό θα πούν χρόνια πολλά, καληνύχτα, καλημέρα, θα αφιερώνουν το ένα τραγούδι πίσω απο το άλλο, το ένα Like πίσω απο το άλλο..

6. Εδώ στο σημείο αυτό, θα γενικεύσω ίσως, μα δεν γίνεται διαφορετικά.
Εδώ έχουμε τους σεξομανείς. Άτομα που ψάχνουν να πηδήσουν η να πηδηχτούν.
Το καμάκι σε όλο το χάλι του. Σκέτη συμφορά. Ρε σεις, δεν δηλώνω άγιος, ούτε μονογαμικός. Αλλά δεν ψάχνομαι, δεν εξευτελίζομαι, δεν παριστάνω την πόρνη του διαδικτύου. Αν μου κάτσει, έκατσε, που λένε και στο χωριό μου. Αλλά δεν ψάχνομαι διακαώς, και ειδικά μέσα στο Facebook.
Αυτές έβγαλαν τα ρούχα, και ποζάρουν με το σουτιέν και το κυλοτάκι.. Μόστρα τα καλλίγραμμα πόδια τους και τα φουσκωτά βυζιά τους.
Οι δε ανήρες, μόστρα τα ποντίκια, τα τριχωτά στήθη, τρικέφαλους, τετρακέφαλους, κατακέφαλους, τη μηχανή τους, το κότερο, η το αμάξι τους σαν εικόνα προφίλ..κράχτη με άλλα λόγια, κι όπου να 'ναι θα δείτε και περισσότερο ..καυτά. Μέχρι να πάρουν θάρρος είναι, ξέρω τι έρχεται. Ρε το κέρατο πάει σύννεφο σας λέω.. Μινώταυροι γινήκαμε όλοι μας, αρσενικοί και θηλυκοί Μινώταυροι. Γι αυτό και έβαλα την εικόνα επάνω.
Aν κάπου έκανα λάθος κατά τη γνώμη σας, η αν ξέχασα κάτι σημαντικό. Σχολιάστε άφοβα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: