Ήρθε για να μαΓΕΥΣΗ!

14 Νοε 2012

Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά




Τα νούντλς ή μέην, πρωτοεμφανίστηκαν στη Βόρεια Κίνα την περίοδο της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ - 220 π.Χ), την εποχή που οι Κινέζοι μάθαιναν τεχνικές για την μαζική παραγωγή αλευριού.
Το φαγητό αυτό έγινε δημοφιλές και εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία (η χώρα που θεωρείται ότι καταναλώνει τα περισσότερα νούντλς στον κόσμο), στην Κορέα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.
Πολλοί πιστεύουν μάλιστα πως ο Μάρκο Πόλο το 1295 έφερε πίσω
στην Ιταλία το πιάτο που θα γινόταν ο πρόγονος της πάστα.
Τα νούντλς είναι ιδιαίτερο φαγητό για τους Κινέζους λόγω του σχήματός τους. Επειδή είναι μακριά και λεπτά συμβολίζουν τη μακροζωία, γι' αυτό είναι ταμπού να σπάσετε τα νούντλς πριν το μαγείρεμα. Σερβίρονται συχνά σε γενέθλια και την Πρωτοχρονιά.


Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 συσκευασίες noodle
  • 1 κονσέρβα baby corn
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι



Εκτέλεση:
 
 1.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα wok ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες.Αφήνετε περίπου 5' να ροδίσει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2.Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από το baby corn.
 
 
 
 
 
 
 3.Μόλις μαραθούν ρίχνετε το γάλα καρύδας,το κάρυ και αλατοπιπερώνετε καλά.Αφήνετε 8'-10' να βράσει.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  4.Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα noodles μόνο 3'.Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα που φτιάξατε.Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 
 
 
 καλή όρεξη...
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: