Ήρθε για να μαΓΕΥΣΗ!

4 Μαΐ 2012

Ηδού το νέο Galaxy S3

Η παρουσίαση του νέου Galaxy ξεκίνησε και οι παρευρισκόμενοι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Earls Court είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ανακοινώσεις της γνωστής εταιρίας πάνω στο νέο της μοντέλο για την αγορά των smartphones. H Suzi Perry ανέβηκε στη σκηνή μετά από μία μελωδική εισαγωγή και καλωσόρισε τον JK Shin, υπεύθυνο του τομέα επικοινωνίας της εταιρίας. Ο ίδιος, αφού αποκάλυψε την τελική ονομασία (Samsung Galaxy S3), σημείωσε πως θα είναι το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς. Συνοψίζοντας, τόνισε πως θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα υποστηρίζει εξαιρετικά το multitasking, καθώς και την απεικόνιση σε υψηλή ευκρίνεια με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη.



Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 145 χώρες, μέσα από 295 operators στα τέλη Μαΐου. Θα αναγνωρίζει τον κάτοχό του από τα γούστα του και θα προσαρμόζεται αναλόγως. Ακολουθώντας το βλέμμα και τα μάτια του ιδιοκτήτη της (eye-racking), η συσκευή θα μπορεί να προσαρμόζει λειτουργίες όπως την ένταση της φωνής και άλλα. Η οθόνη του θα έχει διαγώνιο 4.8 ίντσες και η βασική του κάμερα στο πίσω μέρος θα είναι 8MP. Ουσιαστικά, η συσκευή θα μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία όποτε το απαιτεί ο χρήστης, καθώς θα αναγνωρίζει το πότε βρίσκεται απέναντί της ο κάτοχος και διατηρείται ενεργή. Η λειτουργία των φωνητικών εντολών λειτουργεί όπως ακριβώς και στις τηλεοράσεις, με αλλαγές που το κάνουν να δείχνει πως έτσι θα χτυπήσει η Samsung το Siri.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι υπεύθυνοι της εταιρίας έκαναν ερώτηση στη συσκευή για τον καιρό στο Λονδίνο και το Galaxy S3 ενεργοποίησε την ανάλογη εφαρμογή. Αναφέροντας πως «θέλω να τραβήξω φωτογραφία», η συσκευή ενεργοποίησε την κάμερα και επέτρεψε την άμεση φωτογράφηση. Αναγνωρίζονται αρχικά 8 γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Κορεάτικα), ενώ παρουσιάστηκε και η λειτουργία Directcall, καθώς και το Smart Alert. Γενικότερα η εταιρία φαίνεται πως θέλει να βασιστεί πολύ στο social networking και έτσι αξιοποιούνται διάφοροι αισθητήρες για ενεργοποίηση λειτουργιών.



Η αλληλεπίδραση με άλλες παρόμοιες συσκευές θα είναι ιδιαίτερα εύκολη, με βασικότερη τη λειτουργία S Beam. Ακόμη θα υποστηρίζεται μέσω NFC και WiFi η άμεση ανταλλαγή δεδομένων. Αν πχ. οι χρήστης θέλει να μοιράσει ένα video, έχει τη δυνατότητα να το κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με το All Share Cast, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς υλικού σε μία σειρά άλλων συσκευών (πχ. τηλεόραση ή projector), έτσι ώστε να προβάλει μία παρουσίαση ή ένα video. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας θα μπορεί να ελέγχει την παρουσίαση που έχει ετοιμάσει και να την προβάλει οπουδήποτε με μεγαλύτερη επιφάνεια επιθυμεί. Μέσω της διαδικασίας αυτόματης αναγνώρισης και tagging, είναι απλός ο διαμοιρασμός των αρχείων ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.


 Στα πιο τεχνικά, η οθόνη του θα είναι 4.8 ιντσών Super HD AMOLED, το κινητό θα υποστηρίζει δίκτυα 3G/LTE, ο επεξεργαστής του θα είναι τετραπύρηνος και θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, μπλε και λευκό. Χάρη στο 0 Shutter Lag, η συσκευή θα είναι δυνατόν να καταγράφει άμεσα οτιδήποτε θέλει ο χρήστης, χωρίς να χάνει ούτε δευτερόλεπτο από τις στιγμές που εξελίσσονται μπροστά του. Λαμβάνοντας 20 στιγμιότυπα σε κάθε λήψη, η συσκευή επιλέγει την καλύτερη και τη φέρνει στην οθόνη του χρήστη. Όσον αφορά στις λήψεις, υπάρχει δυνατότητα καταγραφής HD video και από την μπροστινή κάμερα και με την υποστήριξη video stabilization.



Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης αποτελεί και επίσημα γεγονός, αφού ο χρήστης μπορεί να ακουμπήσει απλά τη συσκευή πάνω στο ειδικό pad και να γεμίσει την μπαταρία. Σε επίπεδο κλήσεων, το εσωτερικό equalizer ρυθμίζει την καθαρότητα της ομιλίας, ενώ σημειώθηκε πως η έκδοση LTE για την αγορά της Αμερικής θα ανακοινωθεί σε μετέπειτα event που θα λάβει χώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η μεταλλική βάση φόρτισης θα έχει ιδιαίτερα μοντέρνο σχήμα, ενώ θα πωλείται και ένα ξεχωριστό battery kit, για όσους έχουν περαιτέρω απαιτήσεις σε επίπεδο ενέργειας. Θα κυκλοφορήσει ακόμη ένας HDMI adaptor για σύνδεση με άλλες οικιακές συσκευές απεικόνισης.



Πολλά games θα περιμένουν τους φανατικούς του είδους, ενώ βάρος θα δοθεί και στη μουσική μέσω του Music Hub. Για όσους αρέσκονται στο να μεταφέρουν την μουσική τους βάση στο κινητό, θα υπάρχει και δυνατότητα αυτόματου matching με πολλές βελτιώσεις σε σχέση με οτιδήποτε ανταγωνιστικό έχει εμφανιστεί. Όπως αναμενόταν, το Samsung Galaxy S3 θα κυκλοφορήσει με προεγκατεστημένη την 4.0 έκδοση του Android στις 29 Μαΐου στην αγορά της Ευρώπης.



Στα περαιτέρω specs, υποστήριξη Full HD 1080p σε αναπαραγωγή και εγγραφή video, υποστήριξη για τα πιο γνωστά codecs ήχου και εικόνας, accelerometer, RGB Light, Digital Compass, Proximity, Gyroscope, Barometer, ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 3 εκδόσεων 16, 32 και 64GB, καθώς και δυνατότητα υποστήριξης έξτρα microSD καρτών μνήμης. Διαστάσεις: 136.6x70.6x8.6 χιλιοστά, βάρος 133 γραμμάρια και μπαταρία με χωρητικότητα 2100mAh. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για διάθεση στη χώρα μας με λίγες μέρες καθυστέρηση (κοντά στις αρχές Ιουνίου) και σε τιμή που θα φτάνει λίγο κάτω από τα 700 ευρώ για το βασικό μοντέλο των 16GB.