Ήρθε για να μαΓΕΥΣΗ!

24 Μαΐ 2012

Μύδια σαγανάκι (συνταγή)



Μύδια σαγανάκι

1 κιλό μύδια
2 κονσέρβες ντοματάκια
2 κουταλιές τοματοπελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε ζυλιέν*
1 πράσινη πιπεριά σε ζυλιέν*
1 κίτρινη πιπεριά σε ζυλιέν*

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμεν
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλια βούτυρο
προαιρετικά 1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο η άσπρο , ξηρό

Καταρχήν θα πρέπει σαν πρώτο να βράσετε την σάλτσα. Η καλή η σάλτσα θέλει βράσιμο παραπάνω από 15-20 που χρειάζονται τα μύδια. Οπότε βάζουμε τα ντοματάκια και τον τοματοπελτέ σε ένα κατσαρολάκι, αλατίζουμε, ρίχνουμε και λίγη ζαχαρίτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για κανένα μισάωρο. Στην συνεχεια καίμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα τηγάνι μεγάλο και καβουρδίζουμε αρχικά τα κρεμμύδια και στην συνεχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε μερικές φορες. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα σβήσετε με το κρασί αν θέλετε. Εγώ δεν το κάνω γιατί βρίσκω ότι και χωρίς αυτό είναι πεντανόστιμα. Πρόσθετε την σάλτσα, καπακώνετε και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Μετά το τέλος του βρασμού, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό η κόλιανδρο τον οποιο ομολογουμένως προτιμώ, πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα, αλατοπιπερώνετε ξανά, ανακατεύετε μια δυο φορες και σερβίρετε. Μπορεί να σερβιριστεί με ψωμί ως μεζές, να συνοδέψει πατάτες τηγανητές , ρυζάκι η μακαρόνια.

Μια υπεροχη συνταγή για σαγανάκι από μια βουνίσια!


*ζυλιέν = τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβίρονται ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας